opšti uslovi korišćenja

Dobrodošli na Crazy Diamonds Web Shop!

 

TR CRAZY DIAMONDS FASHION BEOGRAD
je registrovana trgovinska radnja, sa sedištem u ul. Svete Milutinovića 31, 11250 Beograd-Čukarica, MB: 65135043, PIB: 111017539.

Pažnja: molimo Vas da pažljivo pročitate uslove korišćenja pre upotrebe Crazy Diamonds Fashion internet sajta (u daljem tekstu: Web Shop). Korišćenjem našeg Web Shop-a potvrđujete da ste pročitali, razumeli i prihvatili ove uslove korišćenja (u daljem tekstu: Uslovi). Crazy Diamonds Fashion zadržava pravo da u bilo kom trenutku, bez prethodnog obaveštenja izmeni ili dopuni Uslove unošenjem izmena u ovaj tekst. Predlažemo da povremeno posetite ovu internet stranicu i proverite da li su se Uslovi možda promenili od vaše poslednje posete.
SVA PITANJA VEZANA ZA KUPOVINU NA DALJINU regulišemo u skladu za ZAKONOM O ZAŠTITI POTROŠAČA i primena pomenutog Zakona ima prirotitet u odnosu na uslove korišćenja web sajta i uslove kupovine navedene na ovoj stranici.

Ukoliko ne prihvatate ove uslove, nemojte koristiti ovaj internet sajt.

Predmet Opštih Uslova

Opšti uslovi definišu postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije robe ponuđene na internet stranici cdfashion.rs (u daljem tekstu: Web Shop). 

Subjekti Opštih Uslova

Elektronska prodavnica (Web Shop) je prodavnica na interentu preko koje trgovac nudi robu potrošaču. Preko Web Shop-a trgovac (prodavac) i potrošač (kupac)  zaključuju ugovor na daljinu, bez istovremenog prisustva prodavca i potrošača upotrebom sredstava komunikacije na daljinu.
Trgovac (prodavac) je pravno ili fizičko lice koje nastupa na tržištu u okviru svoje poslovne delatnosti i koji preko svoje e-prodavnice (Web Shop-a) nudi robu potrošačima.
Potrošač (kupac) je fizičko lice koje preko Web Shop-a kupuje robu u svrhu koja nije namenjena njegovoj poslovnoj ili komercijalnoj delatnosti, već da bi zadovoljio lične potrebe ili potrebe svog domaćinstva.

Proizvodi i Cene

Kupcu je omogućena kupovina svih proizvoda koji se nalaze na Web Shop-u, pri čemu Crazy Diamonds nastoji da proizvodi u svemu odgovaraju pratećim deklaracijama koje su objavljene uz proizvode, međutim, nije u mogućnosti da garantuje da su svi navedeni podaci i opisi u vezi proizvoda 100% tačni, kompletni, pouzdani i bez grešaka. Fotografije proizvoda su delo Crazy Diamonds tima (nisu preuzeti iz drugih kataloga ili sajtova) i predstavljaju konkretne proizvode, međutim, može doći do odstupanja u doživljaju boje ili nijanse usled pregleda na različitim uređajima (različita podešavanja ekrana (monitora), osvetljenja, jačina boje, kontrast…). 
Ako proizvod koji je Kupac kupio odstupa od podataka koji su navedeni na Internet stranici, tj. objavljenoj deklaraciji, ili od izgleda sa slike, kupac ga možete vratiti u nekorišćenom stanju po proceduri sa odeljka Pravo na odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu, i Kupcu će biti izvršen povraćaj novca.
Prikazane cene proizvoda su krajnje cene prema kupcu (bez uračunatih troškova isporuke) i podložne su promenama bez prethodne najave. Sve cene su izražene u srpskim dinarima (RSD).

Naručivanje

Nakon što ste klikom na sliku artikla koji Vam se dopada ušli na stranicu tog artikla, odaberete ponuđene opcije (Veličina, Boja, Količina), a zatim kliknete na dugme “DODAJ U KORPU”. U gornjem desnom uglu ekrana (gde piše “KORPA”) će Vam se pojaviti ukupna vrednost artikala u korpi, a pored u ikonici broj koji označava ukupan broj artikala u korpi. U svakom trenutku klikom na “KORPA” možete otići na “PREGLED KORPE” i vršiti uvid ili menjati sadržaj korpe. Ovaj postupak možete ponoviti onoliko puta koliko to Vi želite.

Kada ste završili sa odabirom artikala, kliknete na “KORPA”, i kliknete na dugme “NASTAVITE SA PLAĆANJEM” koje se nalazi sa desne strane. Otvara Vam se prozor sa poljima u koje treba da unesete Vaše lične podatke koji su potrebni za isporuku. Ukoliko ste se pre toga registrovali na naš Web Shop, ova polja će biti popunjena. Ukoliko niste, potrebno je da ih popunite. Nakon što ste popunili Vaše lične podatke, sa desne strane ekrana, iznad dugmeta “NARUČITE” nalazi se mali kvadratić koji trebate da čekirate i time potvrdite da ste upoznati sa Opštim Uslovima (koji se nalaze na ovoj stranici) i da ih prihvatate. Nakon toga kliknite na dugme “NARUČITE”. Ukoliko je sve u redu, pojaviće Vam se prozor sa detaljima Vaše narudžbine, a sa desne strane će pisati “Hvala. Vaša narudžbina je primljena.”. Ispod teksta će stajati Broj narudžbine, Datum narudžbine, Vaš email, ukupan iznos za plaćanje i način plaćanja. To je potvrda da ste uspešno završili narudžbinu. Takođe ćete dobiti na Vaš email poruku sa detaljima narudžbine.
Da bi ste naručivali sa našeg Web Shop-a nije neophodno da se prethodno registrujete.

Dostava

U redovnim okolnostima, dostava poručenih artikala se obavlja od 1 do 5 radnih dana. Subota, nedelja i državni praznici se smatraju neradnim danima, pa se tim danima ne vrši isporuka pošiljki.
Dostava pošiljki se vrši posredstvom kurirske službe AKS EXPRESS KURIR po ugovorenim tarifama:

Paket do 2kg

330,00 din + 70 din (naknada za plaćanje pouzećem)

Paket od 2kg do 3kg

360,00 din + 70 din

Paket od 3kg do 4kg

390,00 din + 70 din

Cene isporuke su podložne promenama bez prethodne najave.

Kurir dostavu pošiljke vrši na adresu koju ste naveli u porudžbini u periodu od 8-16h svakog radnog dana. Molimo Vas da u tom periodu obezbedite da na adresi bude osoba koja može da preuzme pošiljku. Kurir ima obavezu da pokuša da uruči svaku pošiljku u dva navrata. Uobičajena praksa kurirske službe je da, ukoliko Vas kurir ne pronađe na adresi, pokuša da Vas pozove na telefon koji ste ostavili prilikom kreiranja narudžbenice i da ugovori novi prigodan termin isporuke. Ukoliko Vas i drugi put nakon dogovaranja termina isporuke ne pronađe na adresi, pošiljka će se vratiti nama. Tada ćemo smatrati da ste Ugovor zaključen na daljinu jednostrano raskinuli.
NAPOMENA: Molimo Vas da pre preuzimanja (plaćanja) pošiljke vizuelno pregledate isporučen paket kako bi ste utvrdili da isti nema neka vidna oštećenja. Ukoliko pri vizuelnom pregledu primetite da postoje oštećanja za koja posumnjate da su mogla da utiču na kvalitet isporučenog proizvoda, molimo Vas da telefonom fotografišete paket, a od kurira zatražite da napravi zapisnik. Nakon toga nas obavestite telefonom ili email porukom u najkraćem roku.

Način plaćanja

Plaćanje se može vršiti pouzećem, odnosno, prilikom preuzimanja pošiljke od kurira. Tada kuriru plaćate ukupan iznos narudžbine + usluga isporuke, i to u gotovini i isključivo u dinarima (RSD).

Takođe, uplatu možete izvršiti unapred na račun banke:
200-3029040101982-59 Banka Poštanska Štedionica AD Beograd,
sa pozivom na broj: broj narudžbine (primer: ako je broj narudžbine #1234, onda je poziv na broj: 1234).

Reklamacije

Reklamacije se rešavaju u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača. Ukoliko želite da podnesete zahtev za reklamaciju najlakše je da nas kontaktirate na mail: info@cdfashion.rs ili na telefon: 063 11 94 228

Postupak rešavanja reklamacija

Kupac ima pravo na prigovor – reklamaciju za kupljeni proizvod zbog nedostataka koji su nastali, a u roku od šest meseci od dana kupovine.
Ukoliko do toga dođe, Kupac nas kontaktira elektronskim putem ili telefonom (navedeni iznad).
Prigovor – reklamacija se može ostvariti, uz prethodnu najavu, tako što se na adresu: TR Crazy Diamonds Fashion, Svete Milutinovića 31, 11250 Beograd-Čukarica, poštom ili kurirskom službom pošalje:
– Čitko popunjen i potpisan Zahtev za reklamaciju,
– Račun, fiskalni isečak ili neki drugi dokaz o kupovini proizvoda,
– Proizvod koji se reklamira (ako je moguće u originalnom pakovanju).

Napomena: Prigovor – reklamacije se ne može ostvariti samoinicijativnim dolaskom u maloprodajni objekat ili slanjem paketa bez prethodne najave. Takve pakete nećemo primiti.

Osnovanost zahteva za reklamaciju utvrđuje ovlašćeni referent, i obaveštava Kupca u roku od 8 dana od dana prijema iste.

Kupac nema pravo na prigovor – reklamaciju (odnosno smatraće se neosnovanom) ako je:
– propustio rok od 6 meseci za podnošenje prigovora,
– nedostatak na kupljenom proizvodu nastao njegovom krivicom ili krivicom drugih, neadekvatnim korišćenjem ili održavanjem, korišćenjem (habanjem),
– kupio proizvod sa nedostatkom po sniženoj ceni,
– promenio odluku o izboru atrikla.

U slučaju osnovanosti prigovora i njegovog prihvatanja od strane Trgovca, Kupac ima pravo po sopstvenom izboru na:
– otklanjanje nedostatka na proizvodu,
– zamenu kupljenog proizvoda sa nedostatkom za nov, ispravan proizvod,
– vraćanje iznosa cene plaćene po priloženom računu.

Trgovac je dužan da po prihvatanju prigovora postupi odmah, a ne duže od 15 dana.

U slučaju vraćanja robe i povraćaja sredstava kupcu koji je predhodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Crazy Diamonds Fashion TR je u obavezi da povraćaj vrši preko poslovne banke, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice.

Pravo na odustajanje od ugovora zaključenog na daljinu

U slučaju prodaje na daljinu, Kupac ima pravo da odustane od ugovora u roku od 14 dana nakon što je robu preuzeo. Prilikom odustanka Kupac može, ali ne mora da navede razloge zbog kojih odustaje. Pravo na odustajanje od ugovora Kupac može da ostvari isključivo za proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i obavezno u originalnoj ambalaži.
Ukoliko želite da podnesete zahtev za odustajanje od ugovora, najbolje je da nas kontaktirate na mail: info@cdfashion.rs ili na telefon: 063 11 94 228.
Odustajanje od ugovora se, uz prethodni dogovor, može ostvariti tako što se na adresu: TR Crazy Diamonds Fashion, Svete Milutinovića 31, 11250 Beograd-Čukarica, poštom ili kurirskom službom pošalje:
– Čitko popunjen i potpisan Zahtev za odustajanje od ugovora na daljinu,
– Račun, fiskalni isečak ili neki drugi dokaz o kupovini proizvoda,
– Proizvod koji se vraća obavezno upakovan u originalnom pakovanju.
Kupac sam snosi troškove povraćaja proizvoda. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Nakon prijema pošiljke i utvrđivanja stanja proizvoda, a u roku od 8 dana, Prodavac obaveštava Kupca o prijemu i ishodu. Ukoliko se utvrdi da je proizvod ispravan i poslat po instrukcijama, cena proizvoda se vraća kupcu najkasnije 14 dana od prijema.
Povraćaj sredstava Kupcu se vrši preko poslovne banke na tekući račun Kupca.

Ukoliko kupljena roba ne odgovara

Ukoliko Kupac po prijemu proizvoda utvrdi da mu roba ne odgovara, ima pravo, a najkasnije 14 dana od prijema, da podnese zahtev za zamenu robe. Pravo na odustajanje od ugovora Kupac može da ostvari isključivo za proizvode koji su nekorišćeni, neoštećeni i obavezno u originalnoj ambalaži.
Uz prethodnu najavu na email: info@cdfashion.rs ili na telefon: 063 11 94 228, na adresu: TR Crazy Diamonds Fashion, Svete Milutinovića 31, 11250 Beograd-Čukarica, poštom ili kurirskom službom poslati:
– Čitko popunjen i potpisan Zahtev za zamenu robe,
– Račun, fiskalni isečak ili neki drugi dokaz o kupovini proizvoda,
– Proizvod koji se vraća obavezno upakovan u originalnom pakovanju.
Kupac sam snosi troškove povraćaja proizvoda. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiće se vraćanje cene i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.
Nakon prijema pošiljke i utvrđivanja stanja proizvoda, a u roku od 8 dana, Prodavac obaveštava Kupca o prijemu i ishodu. Ukoliko se utvrdi da je proizvod ispravan i poslat po instrukcijama, zamena ili cena proizvoda (po želji Kupca) se vraća kupcu najkasnije 14 dana od prijema.
Povraćaj sredstava Kupcu se vrši preko poslovne banke na tekući račun Kupca.

Zaštita privatnosti

Detaljnije na strani Politika privatnosti.

Intelektualna svojina

Sadržaji objavljeni na Crazy Diamonds Web Shop-u, vlasništvo su Crazy Diamonds Web Shop-a i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštovati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima. Nije dozvoljeno menjati sadržaj ovog sajta ni na koji način, niti ga reprodukovati ili javno prikazivati, izvoditi, distribuirati ili na drugi način koristiti u javne ili komercijalne svrhe. Ukoliko želite da koristite sadržaje objavljene na ovom internet sajtu u druge svrhe od ovde navedenih potrebno je da nas kontaktirate radi dobijanja dozvole.

Pravila ponašanja na sajtu

Kada koritite naš internet sajt nije dozvoljeno da:
  • Ometate ili onemogućavate bilo koje funkcije povezane sa sigurnošću na sajtu ili funkcije koje sprečavaju ili ograničavaju upotrebu ili kopiranje dotupnog sadržaja,
  • Objavljujete ili prenosite na internet sajt svaki materijal koji je preteći, klevetnički, nepristojan, uvredljiv, pornografski ili zlostavljački. Takođe materijal kojim možete inicirati rasnu mržnju, uzrokujete uznemiravanje ili bilo koje neprijatnosti usled kršenja privatnosti, poverenja određenim diskriminacionim, pretećim ili izazivačkim komentarima,
  • Dajete netačne informacije koje se tiču ličnih podataka u vašem profilu,
  • Koristite tuđe lične podatke bez dozvole te osobe ili lažno predstavljate da istupate u ime trećeg lica, firme ili organizacije,
  • Bavite se bilo kojim nezakonitim ili protivpravnim ponašanjem,
  • Modifikujete, ometate, presrećete ili hakujete internet sajt u cilju njegovog onesposobljavanja,
  • Koristite specijalizovane programe radi preuzimanja sadržaja sa sajta.

Ako prekršite bilo koji od ovih Uslova mi Vas možemo sprečiti da koristite ovaj internet sajt na stalnom ili privremenom nivou. Mi možemo preduzeti i druge mere, uključujući i to da Vas prijavimo nadležnim državnim organima, pošaljemo upozorenje ili podnesemo tužbu.

Promena (ažuriranje) podataka na Internet stranici

Web Shop zadržava pravo da može u svako vreme, bez prethodne najave, promeniti podatke prikazane na bilo kom delu Internet stranice.